Demonstraties gele hesjes al zes maanden bezig

Afgelopen zaterdag waren er in Frankrijk opnieuw demonstraties van de gele hesjes. De protesten verliepen over het algemeen rustig, maar er waren ook plekken waar het opnieuw tot harde confrontaties kwam. De volgende beelden geven een impressie van de demonstraties van gele hesjes in verschillende steden in Frankrijk.

https://twitter.com/Pierre_Mesyne/status/1127612546096214016

Demonstraties gele hesjes houden aan

De demonstraties begonnen in november en houden nu al 27 zaterdagen aan. Ook op 1 mei was het erg onrustig, toen veel gele hesjes de straat op gingen. Bij de confrontaties tussen demonstranten en de politie zijn de afgelopen zes maanden al meer dan 10 personen overleden. Ook zijn er ruim 4.000 mensen gewond geraakt, waarvan bijna de helft aan de kant van de politie. Verder is er voor miljoenen aan schade aangericht aan openbare voorzieningen, winkelpanden, restaurants, auto’s en straatmeubilair.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]