Demonstraties gele hesjes al zes maanden bezig

Afgelopen zaterdag waren er in Frankrijk opnieuw demonstraties van de gele hesjes. De protesten verliepen over het algemeen rustig, maar er waren ook plekken waar het opnieuw tot harde confrontaties kwam. De volgende beelden geven een impressie van de demonstraties van gele hesjes in verschillende steden in Frankrijk.

https://twitter.com/Pierre_Mesyne/status/1127612546096214016

Demonstraties gele hesjes houden aan

De demonstraties begonnen in november en houden nu al 27 zaterdagen aan. Ook op 1 mei was het erg onrustig, toen veel gele hesjes de straat op gingen. Bij de confrontaties tussen demonstranten en de politie zijn de afgelopen zes maanden al meer dan 10 personen overleden. Ook zijn er ruim 4.000 mensen gewond geraakt, waarvan bijna de helft aan de kant van de politie. Verder is er voor miljoenen aan schade aangericht aan openbare voorzieningen, winkelpanden, restaurants, auto’s en straatmeubilair.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.