Colombia wordt eerste Zuid-Amerikaanse partner in de NAVO

Colombia wordt het eerste Zuid-Amerikaanse land dat zal toetreden tot de NAVO. Het land krijgt de status van ‘global partner’, wat betekent dat ze niet aan alle militaire operaties hoeft deel te nemen. Een jaar geleden bereikte het land al een overeenkomst met de alliantie, waar momenteel 29 landen deel van uitmaken.

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos Calderón bracht onlangs een bezoek aan het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel, waar hij door secretaris-generaal Jens Stoltenberg officieel verwelkomd werd als nieuwkomer binnen de alliantie.

Wereldwijd zijn er meer landen die als zogeheten ‘global partner’ zijn aangesloten bij de NAVO, zoals Irak, Afghanistan, Pakistan, Australië, Japan, Zuid-Korea, Mongolië en Nieuw-Zeeland. Het samenwerkingsverband met Colombia zal vooral betrekking hebben op het beschermen van belangrijke scheepvaartroutes, terrorismebestrijding en het aanpakken van georganiseerde misdaad.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]