Coinbase blokkeert 25.000 accounts, hoe kunt u veilig crypto kopen?

Het Amerikaanse cryptoplatform Coinbase heeft deze week 25.000 accounts van Russische personen en bedrijven geblokkeerd. In een verklaring op haar website schrijft het bedrijf dat het gaat om rekeningen van personen en bedrijven die verdacht worden van illegale activiteiten. Het bedrijf zegt daarmee gehoor te geven aan nieuwe Amerikaanse sancties, die erop gericht zijn de geldstromen naar Rusland af te knijpen. Het cryptoplatform heeft geavanceerde blockchain analyse toegepast om de accounts in kaart te brengen.

Deze maatregel laat zien dat ook cryptomunten niet per definitie veilig zijn. Coinbase is een platform dat cryptomunten van een groot aantal gebruikers wereldwijd beheert. Vergelijk het met een bank die tegoeden en spaarrekeningen beheert. Wanneer iemand op een sanctielijst komt te staan kan een bank, maar dus ook een cryptoplatform als Coinbase, rekeningen blokkeren. Bewaart u cryptomunten op een platform, dan neemt u dus een tegenpartijrisico.

In ons boek Van Goud tot Bitcoin! leggen we uit dat er verschillende manieren zijn om cryptomunten te kopen en te bewaren. Iedere optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een exchange is de meest eenvoudige, maar helaas ook de minst veilige optie. Wilt u geen tegenpartijrisico, dan kunt u het beste een hardware wallet of software wallet gebruiken. Uw cryptomunten zijn dan niet meer zo makkelijk in beslag te nemen of te blokkeren. In ons boek leggen we uit hoe dat precies werkt. Hieronder leest u een passage uit hoofdstuk 21 van ons boek.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]