Chinese nieuwszender haalt uit naar Fox News

De Chinese televisiezender CGTN heeft hard uitgehaald naar het Amerikaanse Fox News vanwege diens berichtgeving over de handelsoorlog. In een nieuwsitem over het handelsconflict zei presentatrice Trish Regan van Fox News dat China ten koste van de Verenigde Staten profiteert van de huidige situatie. Ook zei ze dat de Chinezen met hun handelsoverschot ‘miljarden hebben gestolen’ van de Amerikanen.

Presentatrice Liu Xin van de Chinese nieuwszender spreekt van ‘economische oorlogstaal’ en noemt de uitspraken op Fox News onverstandig. Deze vijandige houding is volgens haar niet alleen zeer schadelijk, maar zou ook gebaseerd zijn op onjuiste informatie.

Volgens de Chinese televisiezender is de Amerikaanse aanpak niet meer van deze tijd. De opmerking van de Amerikaanse president Trump dat China geen 50-50 deal hoeft te verwachten viel ook niet in goede aarde. “Dit is de 21e eeuw. De tijd dat je landen kon dwingen om een oneerlijk verdrag te sluiten is al lang voorbij”, zo concludeerde Xin.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]