China wil wereldwijd televisienetwerk opbouwen

In navolging op Rusland wil nu ook China een wereldwijd televisienetwerk opbouwen. Zo moet het China Global Television Network (CGTN) in de nabije toekomst ook in andere landen te vinden zijn. Onder het motto “See the difference” zal dit mediaplatform wereldwijd het nieuws vanuit het Chinese perspectief laten zien. Het Chinese mediaplatform begon vorig jaar al met een grootschalige advertentiecampagne in Australië en zal de komende tijd meer journalisten opleiden om een wereldwijd netwerk van televisiezenders en nieuwssites op te zetten.

Opkomende machten als China en Rusland beseffen dat media een bijzonder krachtig instrument is om invloed uit te oefenen. Zeker in het informatietijdperk waarin we nu leven kan de impact van een wereldwijde nieuwszender niet worden onderschat. De afgelopen tien jaar heeft ook Rusland een wereldwijd televisienetwerk en nieuwssites in verschillende talen opgezet, om de positie van Rusland in de wereld te versterken. Via sociale media en platforms als YouTube en Facebook bereikt de zender Russia Today nu al vele miljoenen mensen in de rest van de wereld. Dat is ook wat China voor ogen heeft met het uitbouwen van haar eigen mediaplatform.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]