China wil banden met Iran versterken

De Chinese president Xi Jinping heeft vandaag zijn steun uitgesproken voor Iran. Hij zei tegen de president van Iran dat hij een sterke band met het land wil onderhouden, ongeacht hoe de huidige situatie zich ontwikkelt. Volgens Persbureau Xinhua deed Xi Jinping deze uitspraken tijdens een ontmoeting met de Iraanse president Rouhani op een bijeenkomst van de Shanghai Cooperation Organization is Kirgizië. Eerder veroordeelde een Chinese diplomaat al de Amerikaanse sancties tegen het land.

Met deze uitspraak positioneert China zich lijnrecht tegenover de Verenigde Staten, dat Iran verdenkt van een aanval op olietankers in de Golf van Oman. Volgens de Amerikaanse veiligheidsadviseur Bolton en de minister van Buitenlandse Zaken Pompeo werden de schepen geraakt door een Iraanse zeemijn, terwijl het volgens de bemanning van één van de schepen om een aanval met een projectiel ging. Wat er precies is gebeurd is op het moment van schrijven nog onbekend.

‘Sabotage en economisch terrorisme’

Een van de olietankers die donderdag werd getroffen is van een Japanse firma. Dat is opvallend, aangezien de premier van Japan eerder deze week nog in Iran was om te praten over de levering van olie. De Iraanse president zei na afloop van de bijeenkomst dat Japan olie wil blijven afnemen, in strijd met Amerikaanse sancties. Het kan toeval zijn dat uitgerekend een olietanker van een Japans bedrijf geraakt werd, maar volgens de Iraanse president was het geen toeval. Via twitter beschuldigt hij de Verenigde Staten van sabotage en economisch terrorisme.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]