Chinese president wil in 2018 meer samenwerken met Rusland

De Chinese president Xi Jinping heeft vorige week zijn voornemen uitgesproken om dit jaar de samenwerking met Rusland te intensiveren. Volgens het Chinese persbureau Xinhua feliciteerde hij zijn Russische collega Vladimir Poetin met de resultaten van het afgelopen jaar en sprak hij zijn voornemen uit om de vertrouwensband met Rusland te versterken.

De afgelopen jaren zijn de twee grootmachten op verschillende vlakken meer gaan samenwerken. Denk aan de aanleg van nieuwe pijpleidingen, investeringen in nieuwe handelsroutes en spoorlijnen en het koppelen van betaalsystemen. Ook willen beide landen hun krachten in de mijnbouwsector bundelen, met als doel de binnenlandse goudproductie verder op te schroeven.

Ook op strategisch en militair vlak werken de twee landen steeds vaker samen. Zo zijn er al diverse gezamenlijke militaire oefeningen geweest en proberen de landen ook op één lijn te komen ten aanzien van het buitenlandse beleid.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]