China staat achter eenheid Spanje

China heeft vandaag haar steun uitgesproken voor de inspanningen van de Spaanse regering om de eenheid in het land te bewaren. De Chinese regering is van mening dat de situatie in Catalonië een binnenlandse kwestie die door het land zelf opgelost moet worden, maar tegelijkertijd steunt ze de regering in Madrid die probeert de eenheid in het land te bewaken.

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Hua Chunying, zei daar tijdens een reguliere persconferentie in Beijing het volgende over:

“De positie van China in deze kwestie is consistent en helder. China beschouwt het als een binnenlandse kwestie voor Spanje en ze begrijpt en ondersteunt de acties van de Spaanse regering om de nationale eenheid, de etnische solidariteit en de territoriale integriteit te bewaren.

China is tegen bewegingen die de wet overtreden en proberen het land te splitsen en is ervan overtuigd dat Spanje in staat is de sociale orde en de rechten van haar burgers binnen een wettelijk kader te beschermen.”

De regering van Catalonië riep vorige week de onafhankelijkheid uit naar aanleiding van een referendum, waarin ongeveer 90% van de bevolking voor onafhankelijkheid stemde. Het referendum was echter ongeldig verklaard, waardoor tegenstemmers besloten thuis te blijven. Kort na de onafhankelijkheidsverklaring besloot de regering in Madrid de hele Catalaanse regering naar huis te sturen en nieuwe verkiezingen aan te kondigen. Die zullen op 21 december worden gehouden.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]