China overweegt limiet van twee termijnen voor president te schrappen

Het Centraal Comité van de Communistische Partij van China heeft voorgesteld de limiet van twee termijnen voor de president en de vice-president te schrappen, zo meldt het Chinese persbureau Xinhua. Dit zou betekenen dat de clausule “shall serve no more than two consecutive terms” uit de Chinese grondwet wordt verwijderd.

Het Centraal Comité heeft ook voorgesteld om de ‘gedachten van Xi Jinping over socialisme met de Chinese karakteristieken voor een nieuw tijdperk’ in de grondwet vast te leggen. Dat zou betekenen dat het gedachtegoed van president Xi Jinping de leidraad wordt voor de koers die het land gaat varen en de manier waarop de samenleving georganiseerd zal worden.

In oktober werd de president al in de Chinese grondwet geschreven, waardoor hij op gelijke hoogte staat met de grondlegger van de socialistische republiek, Mao Zedong. Begin dit jaar publiceerden we een artikel met de vraag of we dit als teken van sterkte of juist zwakte van de Chinese economie moeten zien.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]