China opent 55 kilometer lange brug tussen Hong Kong en Macau

China heeft het Chinese Nieuwjaar groots gevierd met de opening van een 55 kilometer lange brug tussen Hong Kong en Macau. Met de nieuwe brug wordt de reistijd tussen deze twee gebieden verkort van drie uur naar slechts 30 minuten. Het is tevens de langste brug over zee, waarvan een gedeelte via kunstmatige eilanden onder het water loopt om ruimte te geven aan grote containerschepen.

Alleen de voorbereiding van dit project duurde al zes jaar, terwijl de bouw van de brug acht jaar in beslag nam. De totale kosten kwamen uit op omgerekend $16,8 miljard, waarvan 22% betaald werd door de overheid en 78% gefinancierd werd door een consortium van verschillende banken onder leiding van de Bank of China.

China heeft al veel ervaring opgedaan met het bouwen van extreem lange bruggen, want China domineert de wereldwijde ranglijst met verschillende spoorbruggen van meer dan 100 kilometer. Deze nieuwe verbinding tussen Hong Kong en Macau zal later dit jaar open gaan voor het verkeer. De opening van de brug werd gevierd met meer dan honderd zelfrijdende auto’s.

https://twitter.com/ValaAfshar/status/966032334200954881

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.