China nodigt vijf extra landen uit voor BRICS-overleg

China heeft dit jaar als organisator vijf extra landen uitgenodigd voor de jaarlijkse bijeenkomt van BRICS-landen, zo meldt persbureau TASS. Naast de vaste groep van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika zullen dit jaar ook Guinee, Mexico, Thailand, Tadzjikistan en Egypte bij het topoverleg aanwezig zijn.

Het is niet voor het eerst dat de BRICS andere landen betrekken bij hun jaarlijkse topoverleg. Bij het topoverleg in Brazilië in 2014 werden ook de regeringsleiders van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR) en de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caraïbische Staten (CELAC) uitgenodigd. Een jaar eerder nodigde Zuid-Afrika als organisator van het topoverleg de regeringsleiders van de Afrikaanse Unie (AU) uit om aanwezig te zijn.

BRICS

Tijdens het BRICS-overleg zal er voornamelijk gesproken worden over economische zaken, zoals het beschermen van de vrijhandel tussen landen in een wereld waarin de dreiging van protectionisme toeneemt. Daarnaast zullen de landen praten over meer technologische samenwerking.

Het jaarlijkse topoverleg van de BRICS-landen wordt dit jaar van 3 tot en met 5 september gehouden in de Chinese stad Xiamen, gelegen in de provincie Fujian. Vandaag werd bekend dat de Chinese premier Xi Jinping de rol van voorzitter op zich zal nemen tijdens deze bijeenkomst. Ook zal hij zondag een openingstoespraak geven.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]