China investeert $250 miljoen in oliesector Venezuela

China wil meer dan $250 miljoen investeren in oliesector van Venezuela, zo meldt Bloomberg. De China Development Bank zal verschillende leningen verstrekken aan PDVSA, de grootste olieproducent van Venezuela. Die zal het geld gebruiken om nieuwe investeringen te doen in de Orinoco Belt, een gebied waar grote oliereserves liggen.

Venezuela is het land met de grootste bewezen oliereserves ter wereld, maar door een gebrek aan investeringen wordt het volle potentieel daarvan nog lang niet benut. Sterker nog, door de economische problemen in het land en de Amerikaanse sancties is de olieproductie sinds het aantreden van president Maduro in 2013 bijna dan gehalveerd.

Olieproductie gehalveerd

Was het Zuid-Amerikaanse land vijf jaar geleden nog goed voor een productie van 2,9 miljoen vaten olie per dag, inmiddels ligt die productie op iets meer dan 1,5 miljoen vaten per dag. Met de financiële ondersteuning uit China kan het land haar olieproductie opvoeren, waardoor de inkomsten kunnen toenemen. En dat is hard nodig, aangezien de binnenlandse valuta door hyperinflatie zo goed als waardeloos is geworden.

Venezuela is voor haar inkomsten erg afhankelijk van de export van olie. Toen de olieprijs in 2014 begon te dalen verslechterde ook de economische situatie in het land aanzienlijk. Voor China is er ook een belang om te investeren in de oliesector van Venezuela, omdat China inmiddels de Verenigde Staten voorbij is als grootste afnemer van olie in de wereld.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]