China en Rusland houden gezamenlijke oefening in Oostzee

China en Rusland werken niet alleen op economisch, maar ook op politiek en militair gebied steeds meer met elkaar samen. Het meest recente voorbeeld daarvan zijn de gezamenlijke oefeningen die de Russische en Chinese vloot momenteel uitvoeren in de Baltische Zee.

Persbureau TASS meldt dat de oefeningen van Chinese en Russische marine van 21 tot en met 28 juli gehouden worden, waarvan de eerste vier dagen bij de kustlijn en de laatste vier dagen op zee. China heeft voor deze missie drie oorlogsschepen naar de Baltische Zee gestuurd, terwijl Rusland naast schepen ook helikopters, bommenwerpers en transportvliegtuigen inzet.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat deze twee opkomende machten een gezamenlijke militaire oefening uitvoeren in de Baltische Zee. Het doel van deze missie is om het leger klaar te maken om een aanval met vliegtuigen, schepen of onderzeeërs af te kunnen slaan.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]