“Chemische wapens in Syrië kwamen uit VS en Verenigd Koninkrijk”

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken beschuldigt de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk van het leveren van chemische wapens aan de terroristen. Volgens het ministerie waren de chemische wapens die zijn aangetroffen in Aleppo en Damascus geproduceerd door één Brits bedrijf en twee Amerikaanse bedrijven. In een verklaring tegenover Sputnik zegt minister Faisal Mekdad het volgende.

“De gevonden wapens bestonden uit handgranaten en raketten voor granaatwerpers die waren uitgerust met CS en CN gassen (traangas). Deze chemische munitie werd geproduceerd door Federal Laboratories in de Verenigde Staten. De chemische stoffen zijn geproduceerd door Cherming Defense UK en NonLethal Technologies in de Verenigde Staten”

Chemische wapens

De chemische wapens zouden zijn gevonden in opslagplaatsen die tot voor kort gebruikt werden door militanten in Aleppo en Damascus. Volgens Mekdad is het gebruik van CS gas (beter bekend als traangas) volgens Artikel 5 van het Verdrag tot verbod van de ontwikkeling, de productie, de aanleg van voorraden en het gebruik van chemische wapens alleen toegestaan bij het bestrijden van rellen. Het is verboden om dit middel in te zetten in oorlogsgebied, zo verklaarde de minister.

“We kunnen nu met zekerheid zeggen dat de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en misschien ook haar bondgenoten in de regio dit verdrag schenden. Ze steunen terroristische organisaties in Syrie. Ze leveren niet alleen wapens, maar ook verboden chemicaliën.”

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen we deze uitspraken van de minister nog niet terugvinden. Wel lezen we op de website van het Ministerie een artikel over het gebruik van witte fosfor door de internationale coalitie, eveneens een wapen dat niet gebruikt mag worden in een oorlog. Eerder liet de regering van Assad al weten de internationale coalitie aansprakelijk te stellen voor oorlogsmisdaden in Syrië.

In november vorig jaar liet de Syrische minister van Buitenlandse Zaken zich ook al zeer kritisch uit over de beschuldigingen aan het adres van zijn regering. Assad werd toen beschuldigd van het gebruik van chemische wapens, terwijl daar geen enkel hard bewijs voor geleverd is. De internationale organisatie die toeziet op het verbod van chemische wapens is na de chemische aanval bij Idlib eerder dit jaar zelfs niet op de plek van de aanslag geweest om feitelijke waarnemingen te kunnen doen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]