Catalonië eist vrijlating politici: 750.000 mensen de straat op

De onafhankelijkheidsstrijd in Catalonië is nog lang niet voorbij, want afgelopen zaterdag gingen honderdduizenden mensen in Barcelona de straat op om te protesteren tegen de arrestatie van acht regionale parlementsleden door de regering in Madrid. De inwoners van de regio schaarden zich massaal achter Charles Puigdemont, de regionale president die het initiatief nam in deze onafhankelijkheidsbeweging.

Julian Assange plaatste op twitter een video van de demonstratie, waarop een enorme mensenmassa te zien is die “Puigdemont, president” scandeert. Volgens schattingen van de politie waren er ongeveer 750.000 mensen die deelnamen aan deze protestbeweging. Hieronder de beelden uit Barcelona van afgelopen zaterdag, inclusief een livestream van de hele avond.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]