Canada gebruikt noodwet om bankrekeningen te blokkeren

De Canadese regering heeft deze week verregaande maatregelen genomen om de demonstraties in het land aan te pakken. Met een nog niet eerder gebruikte noodwet krijgen banken opdracht rekeningen te blokkeren van mensen die steun verlenen aan de demonstraties. Vrachtwagenchauffeurs in het hele land protesteren al enige tijd tegen het strenge coronabeleid. Ook blokkeren ze belangrijke wegen, waardoor de aanvoer van goederen vertraging oploopt.

Omdat de regering de demonstranten met hun grote vrachtwagens niet kan stoppen zet ze nu zwaardere maatregelen in. Niet alleen demonstranten kunnen de toegang tot hun bankrekening kwijtraken, ook mensen die een bedrag van $25 of meer hebben gedoneerd aan de protesten lopen risico. Ook hun bankrekeningen kunnen bevroren worden. Betaaldiensten hebben al informatie van personen die geld hebben gedoneerd aan demonstraties of daar op een andere manier bij betrokken zijn geweest doorgegeven aan de inlichtingendiensten. Dat maakte de Canadese minister van Financiën, Chrystia Freeland, onlangs bekend.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]