Cambridge Analytica: Hoe social media publieke opinie kan manipuleren

Het aandeel Facebook ging deze week hard onderuit op de beurs, nadat bekend werd dat de gegevens van 50 miljoen Amerikaanse gebruikers naar andere bedrijven waren doorgespeeld. Deze gegevens werden verstrekt aan het bedrijf Cambridge Analytica, dat wereldwijd verschillende opdrachtgevers helpt om hun doelgroep te bereiken. En dat zijn niet altijd bedrijven die een product in de markt willen zetten, maar ook politieke bewegingen die hun opponenten zwart willen maken.

De Britse zender Channel 4 News ging undercover en maakte een korte documentaire over de werkwijze van dit bedrijf en laat zien hoe gebruikers van ‘sociale media’ met gerichte advertentiecampagnes misleid en gemanipuleerd kunnen worden. Een opvallende documentaire, die laat zien hoe groot de macht van de ‘sociale media’ als Facebook, Google en Twitter vandaag de dag is.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]