Bondskanselier Merkel pleit voor Europees leger

In navolging op de Franse president Macron pleit nu ook de Duitse bondskanselier Merkel voor een Europees leger. In een toespraak voor het Europees Parlement zei ze dat een dergelijke legermacht een aanvulling moet zijn op de militaire alliantie binnen de NAVO.

“We hebben grote vooruitgang geboekt in de gestructureerde samenwerking in militair verband. Dat is goed en dat wordt hier ook breed ondersteund, maar we moeten – en dat zeg ik zeer bewust, ook met de ontwikkelingen van de laatste jaren – aan een visie werken dat we op een dag een echt Europees leger hebben.

Een gemeenschappelijk Europees leger laat de wereld zien dat de Europese landen niet meer een oorlog zullen voeren. Dat is geen leger tegen de NAVO, het kan een goede aanvulling op de NAVO zijn. Geen mens mag deze klassieke banden ter discussie stellen.”

Haar uitspraak leverde gemengde reacties op in het Europees Parlement, want er klonk zowel applaus als afkeurde geluiden. Voorstanders vinden dat Europa minder afhankelijk moet worden van militaire steun uit de Verenigde Staten, terwijl tegenstanders betwijfelen of een Europees leger wel in staat is effectief op te treden in lastige militaire en humanitaire missies aan de randen van Europa.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]