Bloggers mogen Verenigd Koninkrijk niet in vanwege ‘racisme’

Politiek activisten Brittany Pettibone en Lauren Southern zijn tegengehouden bij de Britse grens, naar verluid vanwege hun politieke opvattingen en uitspraken op sociale media. Beide hebben meer dan 100.000 volgers op twitter en zijn bovendien actief op Youtube, waar ze verschillende maatschappelijke thema’s bespreken.

Pettybone werd vorige week samen met haar partner Martin Sellner bij aankomst op het vliegveld van Heathrow in Londen vastgehouden en ondervraagd, om na drie dagen weer het land uitgezet te worden. Daarop besloten ze naar Oostenrijk te vliegen, waar ze hun verhaal deden in een interview met Tommy Robinson.

Daar bleef het niet bij, want vandaag werd ook Lauren Southern bij aankomst in Calais tegengehouden. Ook zij werd ondervraagd, waarschijnlijk over haar politieke standpunten en haar uitingen op sociale media. Onlangs was ze in Zuid-Afrika, waar ze een reportage maakte over discriminatie tegen de lokale blanke bevolking. Ook heeft ze zich de laatste jaren, net als Pettibone, zeer kritisch uitgelaten over immigratie.

https://twitter.com/Lauren_Southern/status/973124784623112192

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]