Beurzen stijgen en krapte in de goudmarkt

De Federal Reserve ging maandag all-in met haar aankondiging om onbeperkt staatsobligaties op te kopen. Deze bazooka moet de markt geruststellen, maar op verschillende onderdelen van de financiële markten is de stress nog niet verdwenen. De beurzen schoten dinsdag omhoog, maar ondertussen droogt de liquiditeit verschillende hedgefondsen en obligatiefondsen op.

Ook op de goudmarkt zien we opmerkelijke bewegingen door krapte in de markt. Op dinsdag was er sprake van twee verschillende goudprijzen, die het gevolg zijn van logistieke problemen in de markt. Verschillende smelterijen hebben de productie tijdelijk stilgelegd, waardoor de verwachte krapte in de markt toeneemt. Hieronder een samenvatting van de meest opmerkelijke ontwikkelingen van vandaag.

1. Beurzen weer omhoog na aankondiging nieuwe monetaire verruiming

2. Ondertussen dramatisch slechte macro-economische cijfers uit Europa

3. Twee verschillende koersen in de goudmarkt

4. Volgens Goldman Sachs is dit een goed moment om goud te kopen

5. Maar fysiek goud is steeds moeilijker te krijgen

6. Verkoopgolf brengt illiquiditeit van ETF’s aan het licht

https://twitter.com/Ben__Rickert/status/1242234568259727361

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]