Basel 3 en goud: Alarm gaat af in de goudmarkt

Deze zomer moeten banken en financiële instellingen zich houden aan strengere regels rondom het kort financieren van lange leningen, zoals vastgelegd in Basel 3. Voorheen waren ze hierin ongelimiteerd. Ze hoefden niet aan te tonen hoe ze de financiering van de investeringen hadden geregeld. Dit gaat voor een aantal investeringen veranderen.

Voor de goudmarkt pakt deze verandering slecht uit. De London Bullion Market Association en de World Gold Council slaan vlak voor de deadline dan ook alarm. Wat is er aan de hand? En wat zijn de gevolgen van deze nieuwe Basel 3 regelgeving voor de goudmarkt en de goudprijs?

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]