Bahrein overweegt S-400 raketsysteem

In navolging op Turkije, Iran en Saoedi-Arabië heeft nu ook de oliestaat Bahrein belangstelling getoond voor het Russische S-400 luchtafweersysteem. Volgens de commandant van de Koninklijke Garde van Bahrein, Nasser bin Hamad Al Khalifa, zijn de twee landen in gesprek over de levering van dit wapensysteem. Daarover zei hij het volgende.

“Bahrein en Rusland hebben een brede samenwerking opgezet in de militaire sector. Er worden ontmoetingen georganiseerd en er vinden onderhandelingen plaats. Ook zijn er relaties opgebouwd tussen de leiders van beide landen. We willen graag onze relatie versterken en het aantal Russische wapens in de defensie van Bahrein vergroten.”

Meer landen willen Russische S-400 raketsysteem

Eerder deze maand bracht de koning van Saoedi-Arabië nog een bezoek aan Moskou, een bijeenkomst waarbij zowel over economische als militaire samenwerking gesproken werd. De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, liet na afloop van deze bijeenkomst weten dat er een goede kans is dat Rusland en Saoedi-Arabië een deal sluiten over de levering van S-400 raketsystemen.

In september toonde ook de Turkse premier Erdogan belangstelling voor de Russische raketsysteem, dat bekend staat als een van de meest geavanceerde luchtafweersystemen ter wereld. Op 12 september bereikten Ankara en Moskou overeenstemming over de levering van een aantal S-400 systemen.

Het S-400 raketsysteem kan verschillende luchtdoelen tegelijk neerhalen. Ook kan het systeem intercontinentale raketten neerhalen die op grote hoogte vliegen en een paar duizend kilometer kunnen afleggen. Dit is het type raketten waar Noord-Korea de laatste tijd mee geëxperimenteerd heeft. Het Russische S-400 systeem is een mobiele installatie bestaande uit een een radarsysteem, een richtsysteem, lanceerinstallaties en een controlecentrum.

Russische S-400 raketsysteem (Infographic via Sputnik)

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]