Eric Mecking

drs. Eric Mecking historicus, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en daarnaast vooral beursexpert, financieel-economisch analist, adviseur en spreker.

Eric heeft zich gespecialiseerd in financiële economie en cyclisch denken. Hij bekijkt de economie door een historische bril waardoor zijn blikveld veel verder reikt dan die van menig bankier of econoom. Bovendien weet hij, als geen ander het verleden te verbinden met het heden en door te trekken naar de toekomst. Centraal hierbij staan de drie grote D’s: Deflatie, Demografie en Depressie.

Op basis van jarenlang onderzoek ontwikkelde hij een uniek beleggingsmodel – Trend Tracker – waarbij Trend, Tijd, Verhouding en Vorm de belangrijkste factoren vormen. Met zijn model handelt hij op de beurs succesvol in: obligaties, aandelen, grondstoffen en valuta’s.

Afgelopen jaren is hij geïnterviewd door dag- en weekbladen als De Telegraaf, De Volkskrant, Haarlems Dagblad, Reformatorisch Dagblad, METRO, Actueel, Nieuwe Revu, Pitch en radioprogramma’s als: BNR Nieuwsradio, Met het oog op morgen, TROS Nieuwsshow en OBA Live. Tevens trad hij op in de televisie programma’s: NOVA, Boeken, Rondom 10 en RTLZ.

Als spreker trad hij op voor: ROBECO, ABN-AMRO, FNV, VU, IG, HCC beleggen, Today’s Groep, Studium Generale Fryslan, Solvay, ABeos en Maandag.

Verder schreef hij diverse artikelen in boeken, kranten en tijdschriften, is hij vaste medewerker bij het tijdschrift Epoque Magazine: Trends, Cultuur & Lifestyle en schreef hij de boeken:

Klik hier voor alle artikelen van Eric Mecking

E-mail: [email protected]

Volg Eric Mecking:

Deel dit artikel: