Australië stuurt duizenden goudstaven naar New York

De grootste smelterij van Australië heeft de productie van goudstaven flink opgeschroefd om de Amerikaanse goudmarkt te bedienen. Duizenden goudstaven gaan op het vliegtuig voor een vlucht van ruim 18.000 kilometer naar New York, waar de prijs van goudfutures nog steeds hoger is dan de spotprijs.

De Perth Mint werkt momenteel de klok rond om aan de toegenomen vraag te voldoen. Volgens Richard Hayes, directeur van het Australische munthuis, is een groot deel van het goud bestemd voor de Verenigde Staten. Op de Amerikaanse beurs gebruiken handelaren namelijk goudbaren van 1 kilo voor fysieke uitlevering van goudcontracten.

“We produceren zoveel mogelijk kilobaren als we kunnen, we stampen er momenteel waarschijnlijk zeven en een halve ton per week uit. We hebben al tot ver in mei vooruit verkocht. Een zeer groot deel van die kilobaren zijn bestemd voor Comex-leveringen.”

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]