Amerikaanse oorlogsschepen op weg naar Syrië

De Amerikaanse marine heeft een vloot van gevechtsschepen en onderzeeërs geladen met Tomahawk raketten naar de oostkant van de Middellandse Zee gestuurd, mogelijk als voorbereiding op een eventuele aanval op Syrië. Gisteren berichtte de website Stars and Stripes dat het USS Harry Truman vliegdekschip de haven van Norfolk in het Verenigd Koninkrijk had verlaten en op weg is naar de Middellandse Zee.

Ook zijn er verschillende Amerikaanse gevechtsschepen op weg naar de Syrische kust die het vliegdekschip zullen ondersteunen. Het zou gaan om onder meer de USS Normandy, de USS Arleigh Burke, de USS Bulkeley, de USS Forrest Sherman en de USS Farragut. Later komen daar nog twee zogeheten destroyer schepen bij, namelijk de USS Jason Dunham en de USS The Sullivans.

Amerikaanse vloot richting Syrië

Het kan nog wel even duren voordat alle schepen op de bestemming arriveren, want sommige liggen momenteel aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Een oversteek duurt ongeveer zes tot zeven dagen, waarna de schepen nog enkele dagen door de Middellandse Zee moeten varen om hun eindbestemming te bereiken.

Volgens de laatste berichten ligt de USS Donald Cook met aan boord zestig Tomahawk raketten al gereed voor de kust van Syrië. Volgens CNN Turk werd dit schip vandaag bedreigd door Russische gevechtsvliegtuigen, die tot vier keer toe vlak langs het schip zouden zijn gevlogen. Dit bericht wordt door het Pentagon vooralsnog ontkend.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]