Amerikaanse oorlogsschepen op weg naar Syrië

De Amerikaanse marine heeft een vloot van gevechtsschepen en onderzeeërs geladen met Tomahawk raketten naar de oostkant van de Middellandse Zee gestuurd, mogelijk als voorbereiding op een eventuele aanval op Syrië. Gisteren berichtte de website Stars and Stripes dat het USS Harry Truman vliegdekschip de haven van Norfolk in het Verenigd Koninkrijk had verlaten en op weg is naar de Middellandse Zee.

Ook zijn er verschillende Amerikaanse gevechtsschepen op weg naar de Syrische kust die het vliegdekschip zullen ondersteunen. Het zou gaan om onder meer de USS Normandy, de USS Arleigh Burke, de USS Bulkeley, de USS Forrest Sherman en de USS Farragut. Later komen daar nog twee zogeheten destroyer schepen bij, namelijk de USS Jason Dunham en de USS The Sullivans.

Amerikaanse vloot richting Syrië

Het kan nog wel even duren voordat alle schepen op de bestemming arriveren, want sommige liggen momenteel aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Een oversteek duurt ongeveer zes tot zeven dagen, waarna de schepen nog enkele dagen door de Middellandse Zee moeten varen om hun eindbestemming te bereiken.

Volgens de laatste berichten ligt de USS Donald Cook met aan boord zestig Tomahawk raketten al gereed voor de kust van Syrië. Volgens CNN Turk werd dit schip vandaag bedreigd door Russische gevechtsvliegtuigen, die tot vier keer toe vlak langs het schip zouden zijn gevlogen. Dit bericht wordt door het Pentagon vooralsnog ontkend.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.