Amerikaanse leger mobiliseert militaire voertuigen

Het Amerikaanse leger is bezig met een grote verplaatsing van tanks, jeeps en andere militaire voertuigen. De afgelopen dagen heeft het leger aan de westkust van de Verenigde Staten naar schatting 1.500 militaire voertuigen verzameld en op twee transportschepen geladen, namelijk de USNS Bob Hope en de USS Cape Isabel.

Via de website Marinetraffic zien we dat de USNS Bob Hope de haven van Tacoma reeds verlaten heeft en momenteel in zuidelijke richting langs de westkust van de Verenigde Staten vaart. Het andere transportschip, de USS Cape Isabel, ligt op het moment van schrijven in de haven van San Diego.

Mobilisering

Het is nog niet bekend waar deze schepen uiteindelijk naartoe zullen gaan, maar het is niet gebruikelijk dat er zoveel voertuigen gemobiliseerd worden. De laatste maanden zijn er al verschillende beelden van troepenverplaatsingen voorbij gekomen. Zo is er veel materieel uit de Verenigde Staten naar Europa gebracht voor militaire oefeningen van de NAVO in onder meer de Baltische Staten.

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/898859549527953409

Een paar dagen eerder werden er op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten al beelden vastgelegd van tanks die per trein naar de haven vervoerd werden…

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/896678535825436672

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/896675649708064768

Een paar dagen geleden kwam er ook al een groot Amerikaans transportschip vol met militaire voertuigen aan in de haven van Antwerpen. Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/898518127075631104

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]