Aantal NAVO-troepen aan Russische grens verdrievoudigd sinds 2012

Het aantal NAVO-troepen aan de grens met Rusland is de afgelopen drie jaar meer dan verdrievoudigd, terwijl het aantal oefeningen in dezelfde periode verdubbelde. Ook is het Amerikaanse raketschild in Europa inmiddels in een hogere staat van paraatheid gebracht. Dat zei de Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu, afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst van zijn ministerie.

Voerde de NAVO in 2014 nog 282 militaire oefeningen uit nabij de grens met Rusland, dit jaar was dat al opgelopen tot 548 trainingen. Ook merkt Shoigu op dat verschillende NAVO-lidstaten steeds meer verkenningsvluchten boven het gebied uitvoeren.

In reactie op deze militaire oefeningen wil Rusland op verschillende strategische plekken meer S-400 raketsystemen plaatsen, die zowel gevechtsvliegtuigen als raketten kunnen onderscheppen. De relatie tussen het Westen en Rusland verslechterde na de gebeurtenissen in Oekraine in 2014, waarbij de Krim via een referendum besloot om zich weer bij Rusland aan te sluiten.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.