Aantal NAVO-troepen aan Russische grens verdrievoudigd sinds 2012

Het aantal NAVO-troepen aan de grens met Rusland is de afgelopen drie jaar meer dan verdrievoudigd, terwijl het aantal oefeningen in dezelfde periode verdubbelde. Ook is het Amerikaanse raketschild in Europa inmiddels in een hogere staat van paraatheid gebracht. Dat zei de Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu, afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst van zijn ministerie.

Voerde de NAVO in 2014 nog 282 militaire oefeningen uit nabij de grens met Rusland, dit jaar was dat al opgelopen tot 548 trainingen. Ook merkt Shoigu op dat verschillende NAVO-lidstaten steeds meer verkenningsvluchten boven het gebied uitvoeren.

In reactie op deze militaire oefeningen wil Rusland op verschillende strategische plekken meer S-400 raketsystemen plaatsen, die zowel gevechtsvliegtuigen als raketten kunnen onderscheppen. De relatie tussen het Westen en Rusland verslechterde na de gebeurtenissen in Oekraine in 2014, waarbij de Krim via een referendum besloot om zich weer bij Rusland aan te sluiten.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]